HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

Kedd

A reggeli csoporttornát hanyattfekvő helyzetben kezdtük, alátámasztással. Először csak a vállövet korrigáltuk, tehát a kilégzéseknél figyelnem kellett arra, hogy a jobb vállamat lenyomjam, a balt inkább elemeljem a rizszsákról. A következő körben a vállöv mellé bejött a mellkas, tehát jobb váll lenyom, jobb mellkas felemel, bal váll felemel, és a belégzésnél a bal mellkas a talajhoz közelít. Aztán még tedd hozzá a medencét, a lábat fel lehet emelni közben, ha ez segít. Mármint csak a jobbat, az én esetemben. Nekem segített, könnyebb így a medencét lenyomni, és az ágyéki dudort elemelni.

 

A következő ugyanez volt, csak sámlin, törökülésben. Először a vállöv, aztán sorban a többi, csak még hozzájött a térd is, a jobb térdet kell a bal váll irányába nyomni. Az utolsó gyakorlat pedig szintén hasonló, csak itt nem a bordásfalat fogjuk, hanem egy gumiszalagra akasztott keresztrudat kell lehúzgálni, és 3 légzésen keresztül lent tartani.

 

Erre a gyakorlatra, még a gumiszalag nélkülire mondta a gyógytornász, hogy nagyon jó lenne nekem otthonra is, mert jól korrigál, és nem kell hozzá nagy előkészület. Most tettünk egy rizszsákot is duplán a bal fenekem alá, hogy könnyebb legyen a jobb oldalra helyezni a „hangsúlyt”.

 

Fizioterápia: mint máskor.

 

Légzésterápia: új terapeutához kerültem, ami nem azt jelenti, hogy nála is maradok. Minden héten új beosztás, új terapeuták vannak velünk. Tényleg nem tudom eldönteni, hogy ez jó, vagy nem. Vannak előnyei és hátrányai is. Ő egy picit máshogy végezte a légzésterápiát, de persze a lényeg ugyanaz mindegyiknél. A megjelölt helyekre kell a levegőt tenni, nekem ez egész jól megy.

 

Medencés csoport: ez csak egyórás foglalkozás, szerencsére csak 5en voltunk, így jól elfértünk a medencében. Ez nem Schroth, csak egy sima vízi-aerobic.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr251767209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása