HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

Péntek

 

Nem nagyon bánom, hogy itt a hétvége, azért jóból is megárt a sok. Ma délelőtt egyéni tornám volt, itt megcsináltuk a fekvős izomcilindert, de most kikötve és botokkal, és a bordaemelőst (sprossenheber), ami az ágyéki részt forgatja vissza. Aztán az izomerősítő gyakorlatot, most a fél perc már nem volt olyan vészes.

 

Csoporttornán légzésgyakorlatoztunk sokat, úgy látszik, a péntek a légzés napja. Először papírtörlőből gombócot csináltunk, majd alátámasztva hanyatt feküdtünk. A gombócot betettük a gyenge hely alá, ez nálam a jobb oldali derékrész. Először oldalra lélegeztünk, mintha a gombócot kigurítanád magad alól. 12-15 sorozat volt minden feladatból. Aztán hátra lélegeztünk, mintha a gombócot össze akarnád nyomni, végül pedig felfelé, tehát a fej irányába, mintha arra akarnád gurítani.

 

Majd megtanultuk a felállás helyes menetét: először a gyenge oldalra fordulsz, majd négykézlábra állsz, aztán a sarkadra ülsz, ebből feltérdelsz, először a gyenge oldali lábra, majd a másikra, és felállsz. Visszafele ugyanígy, fordított sorrendben.

 

Ezután volt néhány sorozat sámlin üldögelős két bot közötti, és végül néhány hasizom gyakorlat.

 

Fizioterápia: ez az a masszírozgatós féle. Megkérdezte a hölgy, hogy hogy vagyok, és mondtam, hogy én tulajdonképpen semmi változást nem érzek. Jó, persze, erősebb vagyok, de olyan egetverő változást nem veszek észre. Megállapította, hogy az ágyéki rész még mindig nagyon kötött, erre adott egy kb. 10 centi hosszú, 2 cm átmérőjű farudat, hogy ezt tegyem az ágyéki gerinc mellé, és naponta 3szor feküdjek rá pár percre. Hogy ettől majd lazul??? Most már kb. egy órányi heverészős programom van szivacson, rizszsákon, törölközőn és farudacskán.

 

Délutáni csoportban az 50es labdagyakorlat volt soron. 10 percig a bordásfalnál, 10es sorozatokkal, aztán újabb 10 percig botokkal, szintén 10es sorozatokkal. Majd páros gyakorlatok voltak, az egyik a labdán fekszik, simán megkapaszkodik a bordásfalon, nálam a jobb láb hajlítva, térd belenyom, levegő be, kifúj, feszít. A társa segíti a belégzésnél, és kilégzésnél a csípőt kicsit meghúzza lefelé. Ezután volt még egy kis hasizom, és itt a hétvége J

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr701778391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása