HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

Hétfő

 

Csoporttornán ismét az otthoni gyakorlatok voltak napirenden, hogy otthon, ha nincs meg minden eszközünk hozzá, hogyan tudunk mégis tornázni. Nekem nagyjából minden kellékem megvan, úgyhogy ez számomra most nem volt túl izgalmas. Egy új gyakorlatot tanultunk azért, ez viszont tetszik. Az egyik oldalfekvős – és csak fekvős – mobilizáló gyakorlatom továbbfejlesztett változata. Derék alátámasztva, bal oldalon fekszem, karok lábak nyújtva vannak. Belégzés, majd kilégzésnél a jobb láb nagyon nyújtózik lefelé, a jobb csuklót pedig a bal kézzel nagyon húzom felfelé. Ez jóleső gyakorlat.

 

Még egy újszerű gyakorlatunk volt hanyattfekvésben. Rizszsákokkal alátámasztva fekszel, a fejednél egy sámli. Megfogod a sámli lábait, nekem egy kicsit el is kellett fordítani a sámlit, hogy a bal karom ne derékszögben legyen. Nyújtózás, belégzés, majd kilégzésnél a sámli lábait tolod el egymástól.

 

Mindenkinek 4 olyan gyakorlata van, amit a terapeuták otthonra javasolnak. Ezek a legfontosabb otthoniak, persze lehet még ezen kívül, amit akarsz, de ezeket feltétlenül. Úgy válogatják össze, hogy ne kelljen nagy építkezés hozzá, és ne tudj rontani magadon, tehát könnyű a beállítás. Az enyémek: izomcilinder oldalfekvésben, bordaemelés oldalfekvésben, vállellenhúzás, és a „moving the ribs” (ez a középszakasz mobilizálása).

 

Ebéd után egy kellemes Fango és masszázs.

 

Délutáni csoport: hasonfekvős és hanyattfekvős vállellenhúzások és oldaltfekvős izomcilinder, jó sok. 12-es, 15-ös sorozatok, legalább háromszor. Mindezt kikötve, alátámasztva természetesen.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr201781832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása