HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

Kedd

 

Laura, aki csütörtök óta vezeti a csoportunkat, ma nem jött, kaptunk helyette mást, akit eddig még nem nagyon láttam. Lazító, mobilizáló gyakorlatokkal kezdtünk a csoportban, majd jött egy kis szalaglehúzós gyakorlat. Aztán egy jópofa, amit párban végeztünk. Az egyik odaáll a bordásfalhoz, egész közel, kis terpeszben, és kb. fejmagasságban kapaszkodik. Majd hátratolja a fenekét, és hajlított térdekkel nyújtózik a popsival lefelé. A másik eközben a gumiszalagot a csípőjén, mármint az „áldozatén” tartva húzza hátrafelé. Kifújásnál hajlított könyökkel húzod magad felfelé. Jó nyújtózkodós gyakorlat. 3szor 5 légvételen keresztül kellett így nyújtózkodni.

 

Aztán hanyattfekvésben, rizszsákokkal alátámasztva, a kezünkkel a bordásfal alsó fokába kapaszkodunk. A jobb térdem köré hurkolom a gumiszalagot, a másik végét pedig ráakasztom a bal lábamra. Kifújásnál jobb láb kicsit megemel, és húz a bal váll felé, a karokkal pedig húzom a bordásfalat.

 

Egyéni torna: fotózkodtunk, a fontosabb gyakorlatokat Manuela lefotózta. Holnap anatómia óránk lesz, mert képzavarban vagyok egy ideje. Hülyén hangzik, de nem tudom, hol van a gerincem. A röntgen szerint totál kiment oldalra, de itt mindenki állítja, hogy majdnem középen van, csak a függőleges elfordulás miatt látszik úgy, mintha oldalt lenne. De akkor mi a bánatot látok a röntgenen? Ennyire hülye nem lehetek, de holnap ő hoz egy gerincmodellt, én meg viszem a röntgenemet és lejátsszuk.

 

Légzésterápia: mint eddig. Semmi baj a technikámmal. Tök jól csinálom

 

Fizioterápia: kedves volt ma a terapeuta. Miután kiderült számára, hogy még egy hétig itt leszek, elgondolkodott, hogy vajon van-e nekem az utolsó hétre is kezelésem nála. Azt ígérte, utánanéz, és ha nem lenne, akkor beteteti. Van még dolga velem.

 

Medence: meg kellene tanulnom végre rendesen úszni. Ma nem csak vízibalett volt, hanem olyan gyakorlatok is, amihez nem árt az úszástudás.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr621785945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása