HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

Csütörtök

 

Ma teljesült egy kívánságom: Jochen kapta a csoportunkat. Kemény hétnek nézünk elébe.

A többi terapeutánál, akik eddig velünk voltak, lehet kicsit lazsálni, meg hosszú szüneteket tartanak, olyan is volt, aki ott helyben gondolta ki a következő feladatot. Nála nem. Odafigyel, fel van építve az órája, könyörtelenül követel, és mindenhol ott van. Kegyetlen.

 

A délelőttöt egy jó kiadós nyújtózkodással kezdtük bordásfallal szemben sámlin ülve, majd így is folytattuk, amíg a karunk és a vállunk bírta. Aztán maradtunk a sámlin, a szokásos gyakorlatokkal, a végén pedig a gumiszalagot huzigáltuk le álló helyzetben.

 

Délután hasonfekvő helyzettel kezdtünk, a vállellenhúzásos gyakorlat volt soron, kikötve, botokkal.

Majd megint egy nyújtózkodó, hasonfekvésben. Mindent alátámasztás kiveszünk, csak egy sámli marad a csípő alatt. Ráfekszel, a kezek V alakban a fej mellett a talajon. Az ujjaiddal olyan messzire kapirgálsz előre, amennyire csak tudsz, 8 légvétel, kifújásnál a jobb lábujjakat a talajhoz feszíted, hogy az ágyéki dudor is kapjon valamit. Ezután a nyújtást megtartva, még egy kicsit előrébb kapirgálsz, és ebben a helyzetben még 5 légvétel. Majd még előrébb, és itt már csak 3 légvétel.

 

Aztán hanyattfekvésben, alátámasztva, kikötve, botokkal, a szokásos gyakorlat. Ami ezután jött, nagyon izgalmas volt. Ebben a teremben a plafonon is van tükör. El kellett úgy igazgatni a testünket, hogy egyenes legyen a tükörkép. Tehát egy hanyatt fekvő korrigált tartás lett az eredménye. Aztán szemeket becsuk, és nyújtózkodik fejjel a talajon, de még mindig kikötve. Szemek végig csukva. Kifúj, jobb láb kicsit megemel, botokat falhoz nyom. Ismét nyújtózás, levegő be, ki, ezt ismételtük párszor, közben azt az instrukciót adta, hogy képzeld el, mintha egy kis kamera lenne benned, és belülről látnád, hogy a gyakorlat milyen változást hoz létre benned.

 

Nézd meg a gerinc ágyéki szakaszát, hogy ott mi történik. Nézd meg a háti részt. Nézd meg a bordákat, nézd meg, hogy jó helyre megy-e a levegő. Azt nézed meg, ami téged érdekel.

 

A végén, még mindig csukott szemmel, meg kellett állapítani, hogy a testhelyzeted most egyenes-e, hol a csípőd, hol a vállad, elment-e valami valamelyik oldalra. Én úgy éreztem, hogy a felsőtestem elment balra. Majd nyisd ki a szemed, és nézd meg magad. Igen, így voltam egyenes. És akkor most ezt az érzést jegyezd meg jól magadnak. Érdekes volt.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr691790346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása