HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

Péntek

 

Reggel 8kor kezdtem egyéni tornával. Ébresztőnek tökéletes. A szokásos gyakorlatokat végeztük, oldalfekvésben, kikötve.

 

Csoport délelőtt: először oldalfekvésben légzőgyakorlatoztunk, párban. Aztán jött a lopott székes gyakorlat bordásfalnál. Iszonyú nehéz, de leginkább az ember karja nem bírja a terhelést. Ezt nem nagyon tudom leírni, mert ez az a gyakorlat, amit képtelen vagyok végigcsinálni. Elvesztettem a fonalat, már fogalmam sem volt, hogy mikor kell ki- és belélegezni. Nyújtózkodsz felfelé is, meg lefelé is, húzod is magad, meg tolod is… hát, ez nem az én gyakorlatom.

 

Aztán egy kicsit kíméletesebb következett, sámlira fekszel a bordásfallal szemben, karok kicsit hajlítva. A társad a derekadhoz áll, és amikor a levegőt kifújod, és húzod magad a bordásfal felé, akkor ő visszatart. Ebből volt 3szor vagy 4szer 10es széria.

 

4en utazunk haza a csoportunkból szerdán, megkaptuk a minőségbiztosítási kérdőívet, ezt ott helyben ki kellett tölteni. Olyan kérdések vannak rajta, amit a terápia végén szerintem már mindenki álmából felébresztve is tud, hogy hol vannak a belégzési helyeid, melyik oldalon fekszel pihenőhelyzetben, hova teszed a rizszsákokat hanyattfekvő helyzetben, melyik testrészedet melyik irányba korrigálod. Ez a lap nekik fontos, ebből derül ki számukra, hogy mennyire tudták átadni az infókat. Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mindenki megértse, mit miért csinál.

 

Ebéd után volt egy fizioterápia, itt nincs változás. Kellemes, jóleső, és jót beszélgettünk.

 

Délutánra egy hölgyet kaptunk csoportvezetőnek, igazából egy kellemes kis péntek délutáni relaxra számítottam. Ehelyett dolgoztunk, rendesen. Kezdtünk a bordásfalon nyújtózkodással. Felkapaszkodsz, leengeded a fenekedet, és ebben a helyzetben korrigálod is a tartást, majd 10-10 belégzés, három sorozattal. Folytattuk a nagy körrel, erről már írtam valahol. 5 kört kellett leírni, minden egyes helyzetben 2 rálélegzéssel. Aztán kicsit oldalfekvésben bordaemelés gyakorlat gumiszalaggal. Ezután hanyattfekvésben, de itt csak légzés. Majd az utolsó gyakorlat a Schroth járás volt, botokkal. Korrigált tartásban, úgy, hogy lépsz, lábujjhegyre állsz, nyújtózkodsz, és kétszer rálélegzel. Majd lépsz tovább, és ugyanez.

 

És itt a vége a naptári hétnek, 2 nap pihenő. Szombatra mindig fel lehet iratkozni egy csoporttornára, és a tornaterem a szabad gyakorláshoz rendelkezésre áll fél 9től 12-ig. Azt hiszem, ezt a lehetőséget most is kihagyom, de ráérek reggel eldönteni. A csoportra nem iratkoztam fel, oda már biztosan nem megyek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr241792961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása