HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

Hétfő

 

Pénteken tudtam meg, hogy minden reggel 8kor van egy stabilizációs csoport, ahova bárki bemehet. Fél óra reggelente, és ma volt az egyetlen és utolsó alkalom, hogy kipróbáljam. Jó volt, sajnálom kicsit, hogy nem tudtam róla eddig. Majd legközelebb.

 

Délelőtti csoportban nem is tornáztunk, hétfő lévén ismét az otthoni gyakorlatokról szólt az óra. Jochen azt tanácsolja, hogy heti 4-5 alkalommal tornázzunk otthon, 40-45 percet. És emellett persze bármilyen más sporttevékenység is javasolt. Semmilyen sportágat nem zár ki a gerincferdülés, bármit lehet. Amire viszont nagyon kell figyelni, az a tartásunk. Mert hiába tornázol heti 5 órát, ha közben heti 40 órában görnyedten ülsz a számítógép előtt az irodában.

 

Ebéd után megkaptam az utolsó fangó+masszázs kombót. Ma megkérdeztem, a fangó kb. 48-50 fokos cucc, nagyon-nagyon kellemes érzés.

 

Délutáni csoport hasonfekvő helyzetben kezdődött, semmi extra, a szokásos gyakorlat bottal, övvel, ahogy kell. Aztán addig kellett csinálnunk, amíg bírtuk, az átlag 3,5 – 5 perc között volt. Aztán számolnunk kellett, hogy hány lélegzetvételt bírunk ki. A nagy többség 35 körül teljesített.

 

Aztán jött egy kis hanyattfekvés, övvel, bottal, jobb láb felemelve. És a végén hasizomgyakorlatok. Azokat a hasizomgyakorlatokat preferálja, amiknél a hasizom nyújtva van, hogy az ágyéki részt ne gömbölyítsük még jobban. Pl. hanyatt fekszel, könyök picit hajlítva, fogod a bordásfal alsó fokát. Lábak nyújtva a plafon felé, és emelgeted őket felfelé.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr771803331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása