HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

22.
február

5. nap

srotte  |  Szólj hozzá!

Kedd

Ma reggel 8-kor stabilizáció, utána rögtön csoport. Kissámlis gyakorlatok voltak ma, bordásfalnál. Először gyakoroltuk a korrekciós tartást, lépésenként, egyesével kellett a testrészeinket a helyükre rakni álló helyzetben. Hát, nem könnyű. Aztán ugyanezt a bordásfallal szemben ülve, kissámlin. Így nekem borzasztó nehéz, nem is igazán tudom megcsinálni, illetve amit csinálok, az nem elég jó. Elöször csak sorozatok voltak a háti rész korrekciójára, aztán hozzávettük a bordaemelést is. A végén még volt néhány sorozat a keresztrúddal. Kifújás közben lehúzod, lent tartod, megtartod a helyzetedet, a feszítéseket két levegővételen keresztül, majd a harmadik kilégzésnél engeded fel a rudat.

 

Ezután jött az első fangóm masszázzsal. Ez egy igen kellemes dolog, még mindig tetszik. Nagyon jó volt, utána nem fájt semmim.

 

Délután medenceprogram volt, heten voltunk csak, úgyhogy jól elfértünk. És most végre mindent meg tudtam csinálni, nem féltem folyamatosan a vízbefulladástól. Sárga nudlival dolgoztunk, az eleje még egyszerű volt. A nudlit különböző helyekre teszed magad alá, és csak kézzel, vagy csak lábbal úszol. Aztán úsztunk úgy, hogy a nudli vagy a kinyújtott kezedben van elöl, vagy a mellkas alatt, és se kéz, se láb, csak a test hullámzásával haladsz előre. Aztán ugyanígy hanyatt. Ez érdekes volt, a lábat csak bele kellett csempészni, különben még mindig ott haladnék. Úsztunk oldalfekvésben, a nudlit a fejed alá teszed, és az egyik lábadat átemeled rajta. Csak az alul, a vízben lévő karral úszol. Meg a lábbal is talán, de azt nem tudom, hogy mondták-e. A másik oldaladon visszafelé. A nudlival ugrókötelezni is lehet a vízben, úgy haladsz előre, mint az ugrókötéllel, persze lépésben. Visszafelé pedig háttal jössz és hátrafelé tekered a nudlit. Odafelé még csak-csak, de hátrafelé elég érdekes a dolog.

Aztán a nudlira rálépsz az egyik lábaddal, és úgy gyalogolsz a medencében, hogy végig a lábad alatt maradjon, emeld fel a lábadat amikor lépsz, de ne ússzon el alólad a nudli. Sekélyebb vízben ez is jópofa, de a mélyebben be sem tudtam tenni a lábam alá.

A legviccesebb pedig a végére maradt, párban dolgoztunk, két nudlival. Mindketten ráállunk a nudlikra, mégpedig egy nudli a jobb lábaink alatt, egy a bal alatt, és így megyünk. Pár lépést sikerült, de ezek a szemét nudlik elég hamar megunták.

 

Ezek után még elmentem a saját legfontosabb gyakorlataimat elvégezni, és vége is a napnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr382681579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása