HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

24.
február

7. nap

srotte  |  Szólj hozzá!

Csütörtök

Reggel stabilizációs csoportban kezdtem, rögtön utána a rendes csoportom következett. Philipp az új terapeutánk, ő lesz velünk most egy hétig. A délelőtt nagy rész elmélettel telt, meg persze ismerkedéssel. Mindenkit megkérdezett, hogy milyen típusba tartozik, megtanulta a nevünket, kikérdezett bennünket a kiindulási helyzetekről, a jelmagyarázatokról a kis könyvben, hogy melyik gyakorlatnak mi a célja, ilyesmi. Aztán csináltunk néhány labdás sorozatot, bordásfallal szemben, gumiszalagot lehúzva kifújás közben. Az oldalfekvős psoas-ból is volt pár sorozat, és ezt még összekötöttük az izomcilinderrel. Kettő az egyben.

 

Délután vállellenhúzósok voltak porondon, a szokásos hasonfekvésben, hanyattfekvésben. Ezt még megtoldotta Philipp egy olyan gyakorlattal, amit a stabilizáción végzünk. Hanyattfekvésben vagy, alápolcolva rendesen, ahogy kell. A bal könyök alatt is rizszsák. A lábak talpra húzva, majd a lábfejet is felhúzod. A bal alkar a plafon felé, a jobb a talajon fekszik. Két légvételenként újabb testrészeket kell megfeszíteni. Az első kettőnél a sarkat mintha elnyomnád magadtól. A harmadik-negyediknél hozzáteszed a térdeket, mintha egy láthatatlan erőnek állnál ellent, hogy ne nyomja egymásnak a térdeket. Az ötödik-hatodiknál hozzáfeszíted a popót. A hét-nyolcadiknál megfeszíted a hasat is, a kilenc-tizediknél korrekciós helyzetbe forgatod a vállakat. Ezt a helyzetet tartod még 4 légvételen keresztül, majd pihenő. Valahol meg kell emelni a jobb lábat is, de csak egy kicsit elemelni a talajtól, de azt már nem tudom, hogy hol. Én a tizediknél emeltem meg, így is jó húzós volt a gyakorlat.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr312692056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása