HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

Hétfő

Ma sok minden volt. A délelőttöt szabad gyakorlással kezdtük, aztán csoport, ahol az 50es labdagyakorlatot tanultuk, utána pedig az izomcilindert oldalfekvésben. A labdásból 4szer 6-ot csinálnak a kezdők. Pont a bordásfal két foka közé esne a számomra optimális fogás, ezért a gyógytornász inkább a felsőbbet javasolni. Nagyon magas így, a kezem előbb elfárad, mint bármi más.

Az izomcilinder aránylag egyszerű, otthon is pont így csináltuk. Jobb láb alatt sámli, és a sarkat megemelni és nyújtózkodni kell vele végig az egész gyakorlatsor alatt. Ebből 4szer 5 az előírt adag. Jobb kéz a derékon, egyelőre nem csinál semmit.

Délután jött az izomcilinder álló helyzetben, ez nekem nincs előírva. Aztán volt még egy, ami nekem nincs, az volt a Schultergegenzug oldalfekvésben. Ez az, amikor a felül lévő kezed egy széken van, és úgy feszítesz.

Aztán következett a deréknyújtó gyakorlat, ez mindenkinek van a csoportunkban, hivatalos neve aktív nyújtás korrekciós tartással Schroth lépésben. Nagyon egyszerű, csípőre tett kézzel sétálsz úgy, hogy előrelépsz, lábujjhegyre állsz, nyújtózkodsz, majd az elöl lévő lábra helyezed a testsúlyt, és közben nyújtod a gerincet. Ebből holnaptól 4 sort kell menni. A tornaterem nem túl nagy, de apró lépésekkel halad ilyenkor az ember.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr131743499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása