HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

Csütörtök

Az első nap az új csoportban. Az F csoportba kerültem, itt mindenkinek 4 görbülete van. Kor szerint is próbálják a csoportokat összeállítani, itt most elég nagy a szórás, úgy 18-tól 50-ig kb. Vagyunk 14 vagy 15-en.

Marco volt a gyógytornász, de sajnos őt csak most egy alkalomra kaptuk, két hölgy fogja váltani egymást az első héten. Megtanultunk egy alapgyakorlatot, ami szerinte nagyon hasznos, és ajánlja, hogy otthon mindennap, de legalább kétnaponta szánjunk rá időt, nagyon eredményes lehet. Hanyattfekvő helyzet alápolcolva, nálam a jobb kar tenyérrel felfelé, ettől a váll kissé hátrébb megy. Belégzés, majd kilégzésnél a jobb lábat picit megemeljük és a jobb vállat nyomjuk a talajra. Ebből 5ször 10-es sorozat. Nem lehet elrontani.

Aztán bordásfalnál állva gyakoroltunk, szemben a bordásfallal, medencebeállítás után légzés és feszítés 3 percig. Aztán ugyanez csak egy gumiszalagot kötöttünk a bordásfalra jó magasra, abba egy keresztrúd, és ezt a rudat kellett minden kilégzésnél lehúzni 3 percig. Aztán csak minden 2. kilégzés után engedtük fel a rudat újabb 3 percig, és végül csak minden 4. után.

Majd Marco megnézte, a tudatos mindennapi tartásunkat. Ez azt jelenti, hogy egy kicsit korrigált helyzetet kell felvenni, és ehhez szoktatni magunkat, hogy ne rontsunk az állapotunkon. Ezért van a rengeteg tükör is a házban, és figyelmeztetnünk is kell egymást, ha valaki elengedi magát.

Masszázs, ma is jó volt J

Délutáni csoportos: hasonfekvő gyakorlat másfél órán keresztül, kikötve, alátámasztva, két rúd a két oldalunkon. Szupi. Túléltem.

A szabad gyakorlásnál Jochen, akivel az első héten voltunk, megint kitalált valamit. Eleve azt  hittem, hogy az izomcilindert oldalfekvésben már nem is kell, hiszen nagyon hasonlít rá a sprossenheber oldalfekvésben. De nem, mert mint megtudtam, más a célja a két gyakorlatnak. Szóval, izomcilinder oldalfekvésben. Most nem a szokásos egy darab rizszsákot kell magam alá tenni, hanem egy nagy szivacsgurigát, és a fejem alá is párnákat. Aztán a végkövetkeztetés  az lett, hogy ezt különböző magasságokkal végezzem, mert ha nagyon magas az alátámasztás, akkor a hátam bal felső része beesik. Egy zsák, több zsák, nagy guriga, ezeket kell váltogatni.

És ha tehetem, feküdjek így minél többet, akkor is, ha éppen nem tornázok.

A másik, amit még mutatott, széken ülve a fél fenekem lelóg, név szerint a jobb oldali, a lábam hátra Z alakban, és nyomni, tolni lefelé a jobb csípőt. Feltett szándékuk, hogy mobilizálják az ágyéki részt, úgy látom. Ez a gyakorlat is lesz majd csoportban, de javasolta, hogy ezt minél többször végezzem el. Nem egy bonyolult dolog, de nagyon hasznos.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr571755169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása