HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

Szerda

 

Reggel szabad gyakorlással kezdtem, de csak egy félórám volt rá, mert menni kellett masszázsra. Masszázs az első héten csak egy van, de a következő héttől már kettő lesz hetente. Jó volt, erős a keze a masszőznek, de nagyon jó.

 

Csoporttorna: megnéztük azokat a gyakorlatokat, amelyek eddig kimaradtak. Nekem csak egy volt, azt délutánra halasztottuk, mert egy másik teremben vannak a kellékei. Aztán kipróbáltuk a hasonfekvő alaphelyzetet úgy, hogy ki vagyunk kötve a bordásfalhoz. Nálam a jobb csípőhöz kell tenni a madzagot. Így kellett a vállellenhúzást végezni. Brutális.

 

Az utolsó gyakorlatom, amit aztán délután ki is próbáltunk, igen hatékony, bár még brutálisabb, mint a hasonfekvő kikötözős. Sajnos nem találok rá jó szót magyarul, németül ez a Sprossenheber, az ágyéki rész korrigálására szolgál. Először ülő helyzetben, egy magas széken ülve kezdtem, a jobb csípőt kell lefele nyomni, és közben a jobb térdet a bal váll irányába erősen húzni. Eddig semmi új, de! A gyógytornásznak tetszett így is, de jobbat gondolt: bal oldalon fekvésben, a derék alátámasztva, kikötve, a jobb csípőt a bordásfal húzza, jobb térd hajlítva egy sámlin, ez gumiszalaggal a bordásfalhoz, és velem szemben két bot, az egyik a talajon, a másik egy szék és a bordásfal között. És már kész is a felállás. Ebben a helyzetben a jobb térdet a székbe nyomni és a fej felé húzni, a két kézzel a botokat a bordásfalnál a falba nyomni. Tök jó a gyakorlat, nem egyszerű rákészülni, de a hátam csodásan néz ki ebben a helyzetben. De tényleg.

 

Aztán még olyat csináltunk, hogy egy székre úgy kell ráülni, hogy a jobb felem lelógjon róla, és így nyújtani a derékrészt. Úgy látom, a fő cél az, hogy a jobb oldali derékrész nyíljon, és a merevséget oldani a bal oldalon.

 

A hölgy, aki ezt véghezvitte, Manuela, és beszélgettünk is közben. Kiderült, hogy ő itt a legrégebbi gyógytornász, és ismerte Katharina Schrothot és a lányát is. Aztán később még azt is megtudtam, hogy vele lesz majd egyéni tornám. Jó lesz, holnaptól gázt adunk.

 

Ma délután már nincs csoport, a kezdő csoport itt véget ért. Kíváncsian várom az új beosztást, és este még megyek egy főzőtanfolyamra. Ja igen, Manuela mesélte, hogy ma az új betegek között lesz egy 86 éves, aki először jön ide. És még én aggódtam, hogy talán már túl öreg vagyok a terápiához J

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr351747429

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hetedik nap - Schroth terápia 2010.02.12. 17:02:02

Heti két masszázs meg jónéhány kiegészítő torna - azaz napról napra követhetjük a gerincferdülés javítását:schrothstory.blog.hu/2010/02/10/hetedik_nap_13

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása