HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

Csütörtök

 

Megvan a heti program: a csoportok ugyanúgy mint eddig, naponta 2szer másfél óra, 2szer egy-másfél óra szabad gyakorlás, 2 masszázs, 1 fango, 3 egyéni torna, 2 fizioterápia, 1 légzésterápia. 

 

Laura a terapeutánk erre a hétre. Még nem jöttem rá, hogy miért csütörtökkel kezdődik itt a hét, de majd igyekszem kideríteni. A délelőtti csoportban álló gyakorlatokat végeztünk, bordásfalnál, gumival és anélkül, széken ülve, és állva is. Ami új volt, az a nagy kör. Ez úgy kezdődik, hogy felállsz a bordásfal első fokára, és megkapaszkodsz úgy, hogy a karok derékszögben legyenek. Aztán nyújtózás, fenék hátra kitol, levegő kifúj, a következő kifújásnál a fenékkel nyújtózol lefele, majd szétterpesztett lábakkal, hajlított térdekkel rátapadsz a bordásfalra, a végén felhúzod magad a kiindulási helyzetbe. A gyakorlat során 3 légvétel van, belégzés és hosszú kifújás, szóval jó kemény. A következő körben ugyanez, csak egy légzésütem alatt az egész mozgássor. Így kicsit könnyebb, mert nem szakad le közben a karod.

 

Délután a hasonfekvő gyakorlat, a vállellenhúzás (?) volt soron, ez is orrvérzésig. Az első kör 4 perces volt, a többit Laura már nem is mondta. Csak szólt, hogy mikor kezdjük, majd megint, ha befejezhettük. Először csak simán, alátámasztásokkal és sámlival, majd kikötve a bordásfalhoz, később pedig két földön fekvő fokoztuk a hangulatot. Az utolsó gyakorlat hanyattfekvős volt, ebből is csináltunk vagy százat. Alátámasztva, kikötve hanyatt fekszel, a földön a két bot melletted, nyújtózás, belégzés, kilégzés, ráfeszít és közben a jobb lábat kicsit elemelni a földtől. Ez tetszik, otthonra is megjegyzem. Nem nagyon nehéz, nem bonyolult, és érzem, hogy jó.

 

Délutáni szabad gyakorláson is összefutottam Laurával, és adott egy tanácsot. Éppen az ülő helyzetű gerincmobilizáló gyakorlattal küzdöttem, ami már sokkal jobban megy, mint pár napja, amikor elkezdtem, de még mindig van rajta mit dolgozni. Szóval, jó tanács, hogy tekerjek össze egy törölközőt, és tegyen oda, a gerinc középső része alá keresztbe, és csak feküdjek rajta. Hanyatt, persze. Megpróbálom, jónak tűnik.

 

Volt egy masszázsom ma, ismét az erős kezű hölggyel, este még egy kis uszoda, és máris vége a napnak.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr531778382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása