HTML

Schroth terápia

Bad Sobernheim, Katharina Schroth klinika. Intenzív scoliosis terápia in real time.

Friss topikok

  • srotte: @AAnikó: írtam e-mailt, várom a leveledet! @Roleeee: felvettelek msn-re, kérdezz nyugodtan! (2010.10.17. 19:03) Huszonhetedik nap
  • Roleeee: Bocsi, elírtam. pocok52@hotmail.com az MSN címem! :) (2010.07.15. 00:09) Nulladik nap

01.
március

12. nap

srotte  |  Szólj hozzá!

Kedd
Reggel fizioterápiám volt, stabilizációs gyakorlatokat végeztünk.

Rögtön ezután csoportos torna. Philippnek tegnap nagyon tetszett a psoas gyakorlat hasonfekve a labdán, ezért ebből volt pár sorozat. Itt az nem elfelejtendő, hogy a bal kart a 3. fokra teszem, a jobbat pedig a 4-re. Logikus, a jobb vállnak kell hátrébb lennie.
Folytattuk széken ülve a bordásfallal szemben, gumiszalaghúzással. Hasizmoztunk még egy kicsit, és ennyi volt a mai adag.

Délután medence volt, egy új terapeutával, mert Philipp valamiért nem csinál medencés tornát. Úszhattunk bemelegítésképpen kb. 20 percet. Majd egy hosszt kellett úszni olyan halkan, ahogy csak tudunk, és egy hosszt olyan hangosan, ahogy csak kitelik tőlünk.

Kaptunk deszkákat, a többi gyakorlat már ezzel volt. Háton mell-lábtempóval, a deszkát kinyújtott karral a fejünk felett tartva úsztunk. Visszafelé hason, nyújtott karral, gyors-lábtempóval. Ráülsz a deszkára, és csak kartempóval előre, visszafelé pedig hátrafelé. Rátérdelsz a deszkára, és ugyanúgy mint az előbb, csak kartempóval előre és hátra.

Nagyon jópofa volt, kis szűk körbe álltunk, csak öten voltunk, nem volt nehéz kis kört alkotni. Mindenki ráállt a saját deszkájára, és át kellett lépegetni a szomszédéra, először mindig jobbra, aztán balra. Először még kapaszkodtunk egymásba, aztán nehezítettük annyival, hogy nagyobb körbe álltunk, és csak egymás kezét fogtuk. A végén pedig nem is foghattuk egymás kezét sem. Mindezt kb. mellig érő vízben.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrothstory.blog.hu/api/trackback/id/tr482702157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása